Няма да подкрепим правителство на Продължаваме промяната. Това каза в предаването Това е

...
Няма да подкрепим правителство на Продължаваме промяната. Това каза в предаването Това е
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Сватбарското наддаване ще продължи и ще бъде основната пречка да не се състави правителство

Няма да подкрепим правителство на " Продължаваме промяната ". Това сподели в предаването  " Това е България "  на  Радио " Фокус "   Цвета Караянчева, ръководител на 44-тото Народно събрание. " Нека да забележим какво ще се случи с третия мандат. Но ние направихме не малко взаимни отстъпки в името на това да се образува държавно управление. Няма опция за сформиране на държавно управление, освен с третия мандат. Президентът е дал задоволително време на Политическа партия да търсят съидейници, само че няма да се състои този втори мандат. Песимист съм и за третия мандат. Самите изявления от трибуната на представителите на Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия са извънредно предизборни. " Според мен, това политическо говорене и сватбарско наддаване, ще продължи и ще бъде главната спънка да не се сформира държавно управление и с третия мандат. Аз оставам черноглед ", добави Караянчева.

" Не бива да забравяме, че парламентарната естрада е доста огромна опция да отправиш обръщение към своите гласоподаватели. Политиците постоянно са я употребявали за това. Но е време да се поработи по главните закони, значими за страната, и да се спре евтиния популизъм и процедурни хватки. Да се работи всъщност, а не с опорни точки ", сподели Цвета Караянчева. 

Тя поздравява ръководителя на Народно събрание Вежди Рашидов за инициативата му да предложи интернационална среща на високо ниво ЕС-Турция по въпросите с миграцията да бъде проведена от българска страна. " Институциите трябва да градят международния имидж на страната. Това е институционално съглашателство в името на външния имидж на България. И когато се работи по този метод може да се измие лицето на България от това, което причиниха Политическа партия и техните съидейници ", добави Караянчева.

Тя напомни по какъв начин България, през 2018 година, когато бе председателството и на Европейски Съюз, вкара в Европейски Съюз тематиката за Западните Балкани на срещата на премиера Борисов с представители на Европейски Съюз и Ердоган. " Това бе хвърлено на боклука ", сподели Караянчева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР